“"Café Wankelmoed zoekt mensen die iets vinden"”
Op donderdag 5 juli vindt een speciale zomereditie plaats van Café Wankelmoed, het theatrale praatprogramma dat Peter Dictus afgelopen winter organiseerde. Dit keer speelt het zich af in het Gele Huis (Markt 28) als onderdeel van de Zomer van Zundert. De avond begint om 20.30 uur, de toegang is gratis.
Café Wankelmoed wil twijfelaars de ruimte geven; mensen die het lef hebben om iets nog niet zeker te weten. Als tegenkleur voor degenen die doorgaans luid en duidelijk hun stellige zekerheid verkondigen. Tussen kerst en oud&nieuw ontving Peter Dictus in zijn praatcafé achtereenvolgens Astrid Kersseboom, Jan van Steenoven, Gerard van Maasakkers en Leny Poppe-de Looff. De serie was een groot succes. Daarom zijn de voorbereidingen voor een nieuwe reeks in de laatste week van het jaar alweer in volle gang. Maar eerst nog een speciale zomeraflevering in het Gele Huis. Twee gasten zijn al bekend: de nieuwe wethouder van cultuur Twan Zopfi en de nieuwe corso-voorzitter Jos Jochems.
Maar daarmee is het fiche nog niet compleet. Café Wankelmoed zoekt daarnaast mensen met een mening, mensen die iets vinden. Er komt namelijk een tijdelijke ‘vindplaats’ in het café: een plek waar iedereen gedurende maximaal drie minuten lang ononderbroken iets mag staan vinden. Zijn of haar mening verkondigen, hard of zacht, links of rechts. Tijd voor een speech, een pitch, een betoog of juist een verpletterende stilte. Alles mag, alles kan. Niemand gaat je onderbreken. Dus grijp je kans, maak je punt en geef je op via: wankelmoed@gmail.com