We willen jou,
Een ochtend, een avond, een dag of een hele week,
Voor een goed verhaal, je gezelligheid, je slechtste kunstwerk ooit, je beste kunstwerk ooit, een slechte mop of je neemt een mooie huiskamerplant mee, ook leuk!

Kortom;

Alles mag. Alles kan.
Alles goed. Niets moet.

“Het Gele Huis opent dit jaar haar deuren aan de Markt 28. Tussen het Van GoghHuis en Proeftijd in.
Ook dit jaar worden in ieder geval weer twee toffe feesten georganiseerd en is Het Gele Huis de uitvalsbasis voor Starry Night en de plaats waar de literatuuravond plaatsvindt.
Het Gele Huis is een maak- werk- en presentatieplek waar ruimte is voor meer. Volg Het Gele Huis op facebook en houd deze site in de gaten. ”

Wat houdt het in?

In 2018 verrijst voor het vierde achtereenvolgende jaar in Zundert Het Gele Huis. Een manifestatie van kunstenaars, artiesten, culturele ondernemers, andere creatieve geesten en buurtbewoners. Vrij naar het van oorsprong uit Amerika afkomstige festival Burning Man, wordt in een leegstaand pand in Zundert een minivrijstaat voor kunst en cultuur gevormd. Een plek die luwte biedt voor het ontstaan van nieuwe ideeën en uitingsvormen. Een veilige biotoop voor het ondenkbare, het ongrijpbare, het onbenoembare, en het alle – dan – wel – niet – daagse.
Net als Vincent van Gogh met zijn Gele Huis voor ogen had: een woon- en werkplaats waar kunstenaars elkaar ontmoeten en inspireren. En waar kan dat beter dan in het geboortedorp van Van Gogh? Dit jaar zal Het Gele Huis haast letterlijk op zijn geboortegrond verrijzen. In het leegstaande pand aan de Markt 28 in Zundert, naast het Vincent Van GoghHuis en naast Proeftijd.

Het Gele Huis in Zundert neemt het begrip “kunstenaar” lekker breed. Iedereen die enthousiast is iets bij te dragen in het gele huis, is welkom. Zo kunnen een internationaal bekende kunstenaar en locals zomaar de handen ineenslaan en samen aan de slag gaan. Omdat het klikt. Omdat het kan.

 

 

 

Voor wie?

De tijdelijke bewoners van Het Gele Huis worden van te voren uitgenodigd, maar kunnen die week ook spontaan binnen komen vallen. Kunstenaars en studenten van kunstvakopleidingen van verschillende disciplines zijn uitgenodigd en hebben hun komst bevestigd. Twee theatermakers gaan met de ruimtes aan de slag,er is in overleg ruimte voor graffitikunst en er wordt gestimuleerd om zelf te maken. Zo wordt in het pand de gehele week kunst gemaakt en geëxposeerd en is het open voor publiek. Het Gele Huis eindigt met cultuurnacht Starry Night, een perfect presentatie moment voor 250 man publiek.

 

 

“”

Arty Party, Party Arty

 

 

 

 

 

Volg Het Gele Huis via Facebook.