Starry Night bundelt muziek, dans, toneel en literatuur op één avondwandeling, als een kleine kunstnacht. Vrij naar het gelijknamige, wereldberoemde schilderij van Vincent van Gogh laat het publiek zich onderdompelen in een inspirerende nacht vol sterren, letterlijk en figuurlijk.

Bij Starry Night stel je zelf het programma samen met een vooraf af te halen programma en plattegrondje! We maken het u extra moeilijk, want het is onmogelijk alle locaties te bezoeken. Kiezen dus!

Kaartjes zijn via bovenstaande linken te bestellen of bij het VVV-kantoor in het Van Goghhuis. Zie hieronder het programma.

Avondwandeling langs kunst en cultuur. Letterlijk en figuurlijk een sterrennacht!

“In elke Starry Night schuilen de beginselen van Rotor: kunst, cultuur en toeval.
HIER HET PROGRAMMA VAN VORIG JAAR:”

De Eefje Wentelteefje Roadshow
Locatie: Meirseweg 9
Tijden: 20.00u – 20.30u – 21.00u – 21.30u – 22.00u
Duur: 15 min

Misschien ken je Eefje Wentelteefje nog van Villa Achterwerk waar ze haar eigen TV-show had. Maar Eefje heeft met haar theatershow ook al op veel plekken gestaan, zoals bijvoorbeeld de Zwarte Cross. Als Eefje dat overleeft, overleeft ze Zundert ook wel, dacht wij zo. Eefje is de creatie van Jeroen de Leijer.
Jeroen: “Mensen vragen mij wel eens: “Hoe bent u er zo toe gekomen?”
Dat vind ik een moeilijke vraag. Maar het komt er eigenlijk op neer dat ik het gewoon leuk vind om avonturen te verzinnen over een meisje met vlechtjes en een rood jurkje.
En inmiddels doe ik dat al een hele tijd. De eerste verhalen van Eefje verschenen in 1989 en inmiddels zijn we al twintig jaar verder. Dus reken maar uit. Dat de tijd niet stil is blijven staan kun je aan mijn eigen kop wel zien. Eefje is gelukkig geen spat veranderd.”
Poppentheater met veel humor.

Simone Narraina met The Tragedy of the Unborn Princess
Locatie: Het Gele Huis – zij ingang
Tijd: 20.00u – 21.00u – 22.00u
Duur: 10 min

In een toren, ergens heel hoog, leeft de Ongeboren Prinses. Met holle ogen wacht ze op haar prins. Tientallen brieven stuurt ze de wereld in, met de hoop dat iemand ze ooit zal lezen. Iemand, die haar uit deze toren zou kunnen bevrijden.  Wist zij veel dat ze ook zelf uit haar toren kon klimmen…

De Tragedie van de Ongeboren Prinses gaat over het vasthouden aan oude gewoontes, het niet aan willen gaan van verandering en het eeuwig vast blijven houden aan hoop.

Simone Narraina is dansmaker en creëert paaldans op een heel ander level. Gecombineerd met moderne dans creëert ze een sprookjesachtige, spectaculaire performance. Adembenemend!

 

Afterlight met Shal
Locatie: Hofdreef 32 (BINK)
Tijd: Doorlopend

Afterlight is een innovatief Nederlands ontwerpbureau, dat gespecialiseerd is in het creëren van visuele totaalervaringen door gebruik van 3d projectie. In samenwerking met ontwerpers van Staynice hebben ze de ruimtelijke grafische installatie Shal gemaakt. Deze installatie onderzoekt de spanning tussen een ruimtelijk model en het geprojecteerde beeld. Vanuit simpele geometrische vormen wordt je meegenomen op een reis langs lichten en vormen. Dit gecombineerd met de soundscape, haalt je als publiek even helemaal uit het hier en nu en trekt je mee in deze ervaring. Een nieuwe techniek op Starry Night…  visueel hoogstandje!

Jesse Laport
Locatie: Tuin Van Goghhuis
Tijden: 20.15u – 21.15u – 21.45u
Duur: 20 min

Jesse Laport (1991, Arnhem) is dè stadsdichter van Arnhem. Arnhem doet dan wel niet aan stadsdichterschap, maar als je de dichter bent op de nieuwjaarsreceptie met de burgemeester en wethouder  van cultuur, kan alles snel gaan. Jesse is gediplomeerd schrijver, dichter, muzikant, voordrager, performer, acteur, redacteur, organisator en presentator. Jesse spuugt op het draaiorgel, verlangt naar een tijd zonder beeldschermen, laat lachen en huilen, liever nog denken, en zorgt met slinkse humor voor een onvergetelijke indruk.

Tea by  me – Zundertse thee
Locatie: Het Gele Huis
Tijden: Doorlopend

Misschien wist je het al, of nog niet, maar Zundert heeft een eigen theekweker. En dat is bijzonder. Op de Gaardsebaan kweekt Special Plant zo’n 250.000 theeplanten. De enige grootschalige plantage in Europa. Op Starry Night vertellen ze graag over hun idee en hoe de thee gemaakt wordt. En natuurlijk wordt er ook geproefd!

Rubah Music
Locatie: Hofdreef 10-12 (Spinder)
Tijden: 20.30u – 21.30u – 22.30u
Duur: 20 min

Rubah is echt, live, sluw en op jacht. Vocal-loops, drumcomputers, rhodes, synthesizers en koffiekopjes. Een nieuwe sound. Dit is geen band, dit is geen singer-songwriter en dit is geen dj. Organisch als de omgeving, nooit hetzelfde, maar altijd bijzonder. Rubah is een muzikale samenwerking tussen zangeres en theatermaker Roxane Clijsen en producer & muzikant Bram Schouw. Ze vonden elkaar in het theater en de behoefte ontstond om samen verder te bouwen aan een muzikale performance. De twee gingers doken de studio in en Rubah was geboren. Niet in een hokje te plaatsen, maar boeiend tot de laatste seconde.

 

Floor Langen met Alles
Locatie:  Hofdreef 38 (Better Bodies)
Tijden: 20.30u – 21.15u – 22.00u – 22.45u
Duur: 15 min

Floor is beginnend theatermaker, jong, nieuwsgierig, in ‘98 geboren in Breda, studerend in Utrecht en vooral gefascineerd door mensen. Wie ze zijn, waarom ze doen wat ze doen, waar ze aan denken net voordat ze in slaap vallen, en ja.. welk geluidje ze maken als ze klaarkomen. Theater ziet dingen die de wetenschap niet snapt.
Floor maakte haar debuut in het theater met een zelfgeschreven monoloog en won daarmee de Theaterprijs bij Kunstbende. Nu komt ze met Alles. Een intieme, lichte en eerlijke solo over seksualiteit en mens-zijn. Speciaal op maat gemaakt voor Starry Night. Zien!

 

Rammah, Motasem & Frank
Locatie: Markt 14 (Lunch Inn)
Tijden: 19.45u – 20.15u – 21.00u – 21.45u
Duur: 20 min

We raken met de organisatie van Starry Night steeds meer getraind om mooie en bijzondere acts te zoeken voor onze sterrennacht. Maar we kunnen natuurlijk ook zelf creatieve mensen bij elkaar brengen en zo een act vormen. Deze twee Syrische mannen (woonachtig in Zundert en Breda) hebben beide een muzikale achtergrond in Syrie, maar hadden in Nederland nog geen plek gevonden om hun talent te laten zien. Na een eerste ontmoeting klikte het meteen en zo zijn ze gaan repeteren voor Starry Night. Met de Zundertse drummer Frank erbij vormt het een mooi gemixt trio. Neem hier lekker een pauze op de drukke avond en luister met een drankje naar de muzikale klanken!

Rohiet
Locatie:  Bredaseweg 8
Tijden: 20.00u – 21.00u – 21.45u
Duur: 15 min

We zagen deze mooie danser in de voorstelling BROER van Het Zunderts Toneel en waren nog niet uitgekeken. Rohiet reageerde enthousiast om speciaal voor Starry night een solo te maken. Rohiet Tjon Poen Gie, 26 jaar oud en geboren in Paramaribo, is een experimentele urban danser met een kenmerkende eigen stijl. Hij komt vanuit de breakdance-hoek (heeft Suriname vertegenwoordigd op een grote internationale breakdancewedstrijd), maar heeft later op Fontys zijn dansskills en stijl verbreed. Hij heeft ondertussen al bij bekende gezelschappen als Aya en DOX gedanst, dus dat belooft een mooie danscarrière te worden. Gelukkig voor ons nu nog een avond in Zundert.

Allemaal Familie van Anouk van den Berg
Locatie: Het Gele Huis – hoofdingang
Tijden: 19.45u – 20.45u – 21.45u
Duur: 15 min

Theatermaker Anouk van den Berg uit Zundert maakt exclusief voor de Zomer van Zundert een buurtcultuurproject. Ze heeft daarvoor een zestal verschillende gezinnen in de wijk De  Berk bezocht. Anouk interviewde de bewoners over hun familieleven; toen, nu, ginds, hier. Van de verhalen maakt ze, soms met de bewoners zelf, een theatrale opstelling. Op vrijdag 29 juni is die te zien in de Sint Annaschool, op zaterdag 7 juli staat een korte versie op Starry Night. Een mengeling van documentair theater en community art, mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Het Zuid Land
Locatie: Het Gele Huis – zij ingang
Tijden: 19.30u – 20.30u – 21.30u – 22.30u
Duur: 20 min

De twee makers van het zuid land zijn een week in Het Gele Huis aan het werk om hun stijl te verdiepen en hun theatrale grenzen te verkennen. Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom laten tragikomische verhalen zien die rauw en puur verteld worden binnen een nieuw gecreëerde wereld.

Vorig jaar werkten ze ook in Het Gele Huis en dit was zo’n succes, dat we ze dit jaar wat officiëler gevraagd hebben of ze een week willen komen maken, om op Starry Night te presenteren. De jonge theatermakers gaan zowel solo als in duo erg hard en hebben met hun voorstellingen al op o.a. Boulevard en LA Breda gestaan. Ook voor ons is het een verrassing wat in deze week zal ontstaan, maar bijzonder wordt het sowieso!

Toneeltrutten met Voorhuid dan maar
Locatie: Het Gele Huis – hoofdingang
Tijden: 20.00u – 21.00u – 22.00u – 22.45u
Duur: 15 min

Deze twee jonge actrices (waaronder Teunie de Brouwer, die eerder meespeelde in Versus en Harmonie van Het Zunderts Toneel) hebben hun eerste jaar op de toneelschool van Amsterdam overleefd. Na beuken, hard op hun bek gaan, blijven proberen, tranen en plezier, trekken ze nu, zeer voldaan maar eigenlijk ook behoorlijk toe aan vakantie in Het Gele Huis. In twee dagen zullen ze een korte voorstelling maken. Teun: “Lau, ik heb dus net gehoord dat ik een floep heb.”
Lau: ‘O’ En wat heb ik dan?”
Teun: “Weet ik veel, laat effe zien.”
Laura laat haar broek zakken tot op haar enkels.
Teun: “Nee, das geen floep.”
Lau: “Chill.”

Diana Roig – Melankolieverf
Locatie: Elisabethlaan 1a (Gastatelier VGH)
Tijden: Doorlopend van 19.30u tot 22.30u

Diana Roig is deze maand artist in residence in het Van Gogh Huis en houdt speciaal voor Starry Night een painting performance waarin ze in drie uur een schilderij maakt met als uitgangspunt Starry Night. Loop dus zeker even langs haar spetterend kleurpalet!

Ritus
Locatie: tuin Willaert, Elisabethlaan (tegen de achterkant tuin Van Goghhuis en Gele Huis)
Tijden: 19.45u – 20.45u – 21.30u – 22.15u

Ritus is een performance over de herhaling van leven. Over het doorgaan van dagen. Over de kleine en grote rituelen. En over de angst voor die rituelen. De angst voor routine. Over het benauwende van de cadans waar we soms in terecht kunnen komen.

Er zit een liedje in mijn hoofd
Ik zou niet weten hoe het eindigt
Ik weet niet hoe het eindigt
Het begint steeds opnieuw

Ritus ging in premiere op het Zuiderwaterlinie Festival Breda en was daar een groot succes. Tekst en regie: Jorg van den Kieboom. Spel: Claire Vrijenhoek

Helpende Handen

Starry Night kan geen doorgang vinden als we niet als zo vaak in Zundert een beroep kunnen doen op fijne mensen, vrijwilligers, mensen die hun handen, tuin, huis, auto, verkleedkleding, lampen, of anderszins belangeloos ter beschikking stellen. Maar ook bedrijven zetten zich vaak met liefde in voor ons.

Maas-Jacobs heeft ons dit jaar een prachtig Gele Huis geschonken.
BINK, Better Bodies Zundert, Spinder interieurbouw en Lunch Inn stellen hun pand ter beschikking.
Spinder interieurbouw: verzorgde de locatiesterren

Het project ALLEMAAL FAMILIE van Anouk vd Berg is mede tot stand gekomen met hulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Afbeeldingen vorige edities