“Wie is Mr. Gregory Page?”

Gregory Page is een multi-talent; een veelzijdig muzikant (gitaar, ukelele, fluit), een liedjesschrijver, troubadour, verhalenverteller en dichter met een bijzondere achtergrond. In feite is hij een Europese Amerikaan, dit verklaart ook zijn band met Europa. Hij is geboren en getogen in Noord-London en opgegroeid in een muzikale familie. Op zijn 14e emigreerde Gregory met familie naar de VS. Naast de Ierse roots van zijn moeder heeft Gregory ook Armeense roots van zijn vader (ook een muzikant), die hij pas op zijn 40ste leerde kennen in Parijs. Zijn moeder zat bij de meidengroep The Beat-Chics (opening act in 1965 voor The Beatles). Gregory ’s grootvader Dave Page is ook een grote inspiratiebron geweest, hij speelde de uilleann pipes en Ierse fluit en droeg zijn passie voor muziek en verhalen over aan zijn kleinzoon. Gregory was gefascineerd door de opwindbare grammofoonspeler van zijn grootouders, de liefde voor vinyl is daarna altijd gebleven. Gregory‘s muzikale helden zijn o.a. Billie Holiday, Sophie Tucker, Al Bowlly en John Lennon.

Deze uit Amerika afkomstige singersongwriter, filmmaker, dichter, astronaut en woordkunstenaar tovert bij zijn toehoorders steevast een glimlach op het gezicht.

Reserveren voor deze avonden kan via, zomervanzundert@gmail.com

De locatie is: De Zwarte Schuur, Moersebaan 1B

MODERNE NOSTALGIE

Met zijn stem, zijn sympathieke persoonlijkheid en zijn speciale muzikale stijl weet Gregory een bijzondere sfeer te creëren en een breed publiek te raken: een optreden van Gregory is genieten. Hij voert je mee naar zijn wereld van verwondering, met volle aandacht en een glimlach luister je naar zijn observaties en muzikaal vormgegeven verhalen. Tijdens het optreden heb je echt het gevoel dat je Gregory leert kennen. Muziek wordt afgewisseld met een gedicht en een verhaal. Zijn muzikale stijl is te beschrijven als moderne nostalgie, hij varieert met Americana, folk, ragtime, jazz en pop.

 

EEN SFEERIMPRESSIE VAN DE SHOW

Ontsnap naar de magische wereld van Mr. Gregory Page. De sfeervolle introductiemuziek in de zaal stopt, het licht dimt, het is muisstil in de zaal. Een zachte spot verlicht een oud houten bureau en stoel. Op de tafel staat een antieke grammofoon. Dan betreedt de stijlvol in pak geklede Mr. Page het podium, hij draagt zijn kenmerkende stoffige fedora hoed. Hij loopt rustig richting de tafel en begint de antieke grammofoon op te winden. Hij plaatst de naald voorzichtig op de vintage plaat en een vrolijk klinkende dansband is te horen met een lichte ruis. Dat is het moment waarop het publiek voor 90 minuten wordt getransporteerd naar Mr. Page’s wonderlijk wereld van humorvolle verhalen, liedjes en gedichten, gebaseerd op Gregory‘s avonturen en verhalen van interessante personages. Deze one man show zal het publiek gegarandeerd luid laten lachen en meezingen, maar ook ontroeren. Deze show is niet zomaar een trip down memory lane, het is een buitengewone reis waarbij Mr. Page je laat beseffen waar we vandaan komen en je een inspirerende indruk geeft van zijn leven in de moderne wereld.

 

Waarschuwing! Een show van 90 minuten, maar dat door de toeschouwer als te kort kan worden ervaren.